Project Description

West Seattle Backyard Cottage

It’s a challenge to convert a space that was intended for a car into a living space, but the existing vaulted ceiling, and wide open floorplan gave us the inspiration we needed. Inside the bright and airy cottage, the space includes a living area, kitchen, bathroom, bedroom and laundry. The large sliding French Doors flood the space with light, and opens to the backyard deck, with easy access to the original home.

The Cottage feels much grander than its 600 square feet would suggest, with tall ceilings, light finishes and lots of natural light that creates the illusion of space. Pocket doors give the bedroom and bathroom complete privacy from the rest of the home, and the washer/dryer is tucked away in an entry hall closet.

Project Gallery